ساختمان پیش ساخته, ساندویچ پانل, کانکس

ساخت ساندویچ پانل چگونه است ؟

ساخت ساندویچ پانل

ساخت ساندویچ پانل در طی 50 سال گذشته، به عنوان یک روش ساخت و ساز ساختمانی و صنعتی مقرون به صرفه شناخته شده است. ساندویچ پانل‌ معمولا از دو لایه تشکیل می‌شوند. لایه بیرونی ساندویچ پانل‌ها، معمولا از فولاد، آلومینیوم و یا فیبر گلاس ساخته شده‌است که به عنوان پوشش و لایه حفاظتی در برابر عوامل خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرد. لایه داخلی این پانل‌ها اغلب از موادی مانند پلی اورتان، پلی استایرن، پلی اتیلن و ... تشکیل شده‌است که خاصیت عایق حرارتی و عایق صوت داشته و کاربری ساندویچ پانل را به شدت افزایش می‌دهد. در این مطلب با اساس ساخت ساندویچ پانل‌ها آشنا خواهید شد.

اساسا دو فرآیند برای ساخت ساندویچ پانل‌ها وجود دارد

 • فرآیند ناپیوسته

در این فرآیند مواد به طور جدا گانه تولید می‌شوند بدین معنا که ورق‌های فلزی دو طرف ساندویچ پانل در ابعاد دلخواه برش داده‌ می‌شوند و در انتها در یک پرس که حاوی فوم تزریقی می‌باشد، به یکدیگر متصل می‌شوند. بنابراین، این فرآیند دارای بهره‌وری کم‌تری است و سرعت ساخت ساندویچ پانل در آن کم است. امروزه این فرآیند برای اشکالی از ورق‌های ساندویچ پانلی استفاده می‌شود که به صورت مداوم تولید نشده و یا میزان تولید مورد نیاز سرمایه گذاری در یک خط پیوسته را توجیه نمی‌کند. در این روش و با استفاده از یک یک دستگاه پرس دوبل 12 متری و در یک شیف کاری در روز، می‌توان حدود 100000 متر در سال ساندویچ پانل را تولید نمود.

• فرآیند پیوسته

در این فرآیند، ورق‌های ساندویچ پانل به صورت یکپارچه تولید شده، که در آن لایه‌های مختلف با استفاده از یک فرآیند خاص به یکدیگر چسبیده و ترکیب می‌شوند و سپس به شکل و ابعاد نهایی مد نظر برش داده می‌شوند. این روش تولید ورق ساندویچ پانل، باعث افزایش سرعت و کارایی تولید و همچنین منجر به کاهش هزینه‌های تولید می‌شود. خط تولید روش پیوسته، دارای سرعت متوسط حدود 14 متر در دقیقه تولید می‌باشد. با این تفاسیر؛ در یک شیفت 8 ساعته در روز، در سال می‌توان حدود 1180000 متر ساندویچ پانل را تولید نمود. هزینه سرمایه گذاری در روش پیوسته نسبت به روش ناپیوسته بسیار بالاتر می‌باشد اما کارایی و بازدهی روش پیوسته بالاتر بوده و قابل مقایسه با روش ناپیوسته نیست.

مشخصات انواع پوشش ساندویچ پانل

ساندویچ پانل‌ها توسط پوشش‌های مختلفی محافظت می‌شوند که به اختصار چند نمونه از آن‌ها را تشریح می‌نماییم:

پوشش پلی استر

این نوع پوشش، از تنوع رنگ و جلای بالایی برخوردار می‌باشد و از لحاظ ظاهری بسیار زیبا و جذاب است. افزون بر این، پوشش پلی استر در برابر سایش، خوردگی، رطوبت و اشعه UV بسیار مقاوم می‌باشد و به راحتی قابل نگهداری است.

پوشش پلی استر

پوشش PvDf (پلی وینیلیدن فلوراید)

این پوشش دارای دوام بالای رنگ و حفظ حداکثری جلای خود می‌باشد. همچنین، مقاومت پوشش پلی وینیلیدین در برابر رسوب‌های نمکی و بسیاری از مواد شیمیایی بالا است. با این حال این نوع پوشش از مقاومت کم‌تری در برابر خراش برخوردار می‌باشد و تنوع رنگ و جلای آن در مقایسه با پوشش پلی استر محدود می‌باشد.

پوشش PVDF

پوشش پلی اورتان

پوشش پلی اورتان نوعی پوشش محافظ است که از پلی اورتان، نوعی پلیمر سنتتیک تولید می‌شود. این نوع پوشش دارای ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فردی است. پوشش پلی اورتان دارای انعطاف پذیری بالایی می‌باشد که آن را جهت استفاده در سطوح منحنی و اجسام با شکل‌های مختلف مناسب می‌سازد. علاوه بر این پوشش پلی اورتان، به دلیل مقاومت بالا در برابر سایش و فرسایش، مناسب سطوحی که تحت فشار و سایش قرار دارند می‌باشد. مقاومت بالا در برابر آب، حلال‌ها، اسید‌ها و باز‌ها، باعث افزایش کاربری پوشش پلی اورتان در ورق‌های ساندویچ پانلی شده‌اند زیرا در محیط‌های خورنده و شیمیایی مقاوم می‌باشند.

پوشش پلاستیسول

پوشش‌های پلاستیسول، در مقایسه با سایر پوشش‌ها ضخامت کاربردی بیشتری را دارا می‌باشند. موثر‌‌ترین ویژگی آن‌ها مقاومت بالا در برابر رطوبت و خوردگی می‌باشد. پوشش پلاستیسول در مقایسه با سایر انواع پوشش‌ها از دوام رنگ و جلای کم‌تری برخوردار می‌باشد. با این تفاسیر، از این پوشش‌ها در کاربرد‌های سرد خانه‌ای و در شرایط اقلیمی سرد و مرطوب استفاده می‌شود.

تولید ساندویچ پانل با پلی اورتان

روش تولید ساندویچ پانل با استفاده از پلی اورتان به دلیل وزن سبک، عایق حرارتی بسیار خوب، مقاومت در برابر آب و رطوبت و خواص عایق صدا، بسیار محبوب می‌باشد. این خط تولید دارای 5 مرحله به شرح زیر می‌باشد:

1. واحد پوشش دهی

در ابتدا ورق‌های فلزی که به عنوان روکش‌های ساندویچ پانل استفاده می‌شوند، با استفاده از رنگ‌ها و پوشش‌های محافظ مخصوص، پوشش داده می‌شوند. این پوشش‌ها عموما شامل رنگ‌های مختلف، پلیمر‌ها و مواد ضد خوردگی می‌باشد.

2. واحد تولید هسته

در ابتدا یک هسته متخلخل از جنس فوم پلی اورتان تهیه شده که به عنوان بخش مرکزی ساندویچ پانل عمل می‌کند.

3. واحد روکش گذاری

سپس دو لایه روکش از جنس فلز و یا سایر مواد مناسب روی هر دو طرف هسته قرار می‌گیرد تا استحکام و پایداری ساندویچ پانل را افزایش دهد.

4. واحد لمیناسیون

در مرحله سوم، هسته پلی یورتان و روکش‌ها را با استفاده از چسب مناسب به یکدیگر چسبانده تا ساختار نهایی ساندویچ پانل شکل گیرد.

5. واحد فشرده سازی و برش

سپس، ساختار ساندویج پانل با استفاده از فشار و دمای مناسب فشرده سازی شده تا اتصالات بین هسته و روکش‌ها بهبود یابد و ورق ساندویچ پانل نهایی تولید شود. در انتها، ساندویچ پانل نهایی به طول و عرض دلخواه برش داده می‌شود تا به ابعاد مورد نیاز برای استفاده در ساختمان سازی و یا صنایع دیگر تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *